Hvorfor får kvinner mensen?

19.04.2013

Ordet menstruasjon kommer fra latin og betyr « månedlig » . SYKT unødvendig , spør du meg . Ja, vi kvinner får det da selve menstruasjonssyklusen er en nødvendig prosess for reproduksjonn , altså å lage barn , men mensen er tegn på at kvinnen ikke er gravid .  Blødningen oppstår når et modent egg , som er en kvinnelig kjønnscelle , frigjøres fra eggstokkene (ovariene) under eggløsningen (ovulasjonen) og egget ikke blir befruktet fra en mann .. Istedenfor å feste seg til livmorslimhinnen , blir det ubefruktede egget da skylt ut sammen med hinnen og blod .

Greit å vite for alle dere som ikke visste det .. Uansett , skulle ønske Gud oppfant noe annet enn selve mensen , hadde vært MYE bedre hvis f . eks mennene fikk mensen istede for oss kvinner -  Haha , det kan jeg aldri tenke meg de hadde taklet  ;)

Jeg har det som verst uken før, da kan jeg grine meg i hjel av rørende ting på tv, eller av å tenke på alt og ingenting . Jeg føler meg som en trøtt sombi som går rund og bare vil sove !


Mensen = ZZzzzzzz!

 

 

Jeg har null krefter eller energi og syntes egentlig alt er veldig rart ?! Utrolig slitsomt ! Blir også et matvrak , og spiser dobbelt av det jeg vanligvis gjør, spesielt sjokolade og godteri .

Sånn så det ut i sengen vår i går kveld ..
 

Jeg bakte brownies til lunsj idag ..

Yummy for Mummy !  Resten av deigen som lå igjen i bollen la jeg oppi et eggeglass til kjæresten min ,  fordi jeg vet at han elsker det . ( OM han drakk opp den da han kom hjem ;)

 

Spiste kveldmat på << Tex burger >> i går kveld med kjæresten min.. ( Dennis er hos besteforeldrene sine til søndag , så da kunne vi unne oss det ) .. - som btw er verdens deiligste ! Altså kjæresten min !


 

Tidligere denne uken spiste vi bl. a kebab til lunsj ..

Det er ihvertfall helt tydelig for kjæresten min å vite når jeg har denne " fantastiske " uken , og det er også veldig tydelig at jeg IKKE har anorexia eller noe form for spiseforstyrrelser selvom jeg er tynn . Jeg er bare tynn av natur , og de genene har jeg fra min fine mamma <3

I pausen på denne photoshooten bestilte vi faktisk mat fra peppez , så vet dere det ! Noen kropper forbrenner mer enn andre og jeg har en ekstremt høy forbrenning ifølge en kroppsanalyse jeg tok for et par uker siden . Hatet at kroppen min ikke klarte å legge på seg da jeg var yngre , men har ikke noe imot det nå som jeg er mor og er i en alder av 27 år . 

 

Jeg er glad i mat og det har jeg alltid vært ! Når det kommer til trening synes jeg det er utrolig deilig å trene yoga , som er bra for kropp og sjel ! Trives derfor veldig godt med å trene det i ny og ne .

Sønnen min blir oppdratt med sunn og god mat + litt ekstra godt på lørdager , eller ved spesielle anledninger ! Dennis er glad i sanasol , tran og vitamin bjørner , så det gir jeg han hver dag ! Fluortablett etter tannpuss er også veldig bra , det elsker alle barn .

 
Frisk og sunn gutt på snart 4 år <3 Så tilbake til det vi snakket om .. OBS ! Ikke spill spill med meg hvis jeg har mensen - taper jeg er det verst for deg , da kan jeg bl. a beskylde deg for å ha jukset ! Spesielt hvis vi spiller scrabble ..

Haha, det er noen ord på det brettet som jeg ikke ville ha skrevet . " Gutter " altså .  

 

Vær også forsiktig med hva du sier eller hvordan du snakker til meg , for jeg kan oppfatte deg som MEGET frekk, eller bli fornærmet . F.eks, la oss si at jeg spør kjæresten min hvor han har lagt en boks med drops , og han svarer" skuffen ved siden av " - når det er to skuffer ved siden av ?!  Jeg svarer tilbake " Men hvilken av de ", og han da f.eks svarer : " Det er to skuffer ved siden av , så en av de er det ! "  Istedet for å si " Den til venstre ! "  Da kan jeg bli VELDIG sur og f . eks si : " Du kunne jo bare sagt hvilken det var  istedet  for å være så jæ*** frekk i det ***** trynet ditt " , da kan han se på meg med et lurt smil ,  og så ser jeg at han tenker " Jepp , hun har mensen  " noe jeg finner enda mer irriterende !!! Men jeg blir fort glad igjen, tro det eller ei - med verdens snilleste kjæreste , så har jeg ikke akkurat noe valg ;)

 

Et godt tips til alle menn - ALDRI SI TIL EN KVINNE ; " Har du mensen eller ?" - hvis hun er litt irritert , e.l . Hun har som regel det og da klikker vi enda mere ! Det er så sykt frekt , selvom jeg ler mens jeg skriver dette . Hadde nok gjort det sammen hvis jeg var en mann , men det er jeg jo ikke !  Hvis kjæresten min er litt grumpie , spør jeg om han har " mannsen " og om han vil jeg skal gå å kjøpe bind eller tamponger til han på butikken - Haha , det er like morsomt hver gang ! Greit å la mennene smake en liten bit av hvordan det er for oss kvinner når de sier det til oss !

  

Jeg er som regel en person med veldig godt humør som ofte får høre at jeg sprer god energi og glede hvor enn jeg er - DET er VELDIG hyggelig å høre . Skulle ønske jeg kunne være sånn hele mnd , men det kan jeg altså ikke pga hersens mensen .

 

 

Når jeg får selve mensen , kan jeg også bli " nyforelsket " i kjæresten min , og så utrolig glad i absolutt alle at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg ?! 

 

Det jeg prøver å si er at halvparten av mnd føler jeg meg " halv - normal ", så det vil si at halve livet mitt går man/jeg/kvinner rundt og er halvparten av den man føler man egentlig er - Urettferdig !

 

Vi kvinner må igjennom mye , ja  !

Jaja , det viktigste er ikke hva man får hver mnd - men hvem man egentlig er ! Jeg tør å påstå at jeg er et ganske så snilt menneske , så mensen eller ikke - jeg er den jeg er !

 

 

 Haha, herregud for et innlegg , men måtte bare få det ut !

 

 

Hvordan blir du uken før , eller når du får mensen? Kjenner du noen som forandrer personligheten sin ?

 

 

 SMASK Hanna og Erle

19.04.2013 kl.18:10

Jeg har en hormon ting i armen min så jeg ikke får mensen på tre år! Skikkelig digg å sippe all smerten! Jeg hadde så mye mensen smerter at det var helt vildt! Så det var veldig digg å skaffe seg en hormoninnplantat i armen :) <3

Hanna og Erle

19.04.2013 kl.18:42

jeg har en P-stav i armen så jeg ikke har mensen på 3 år! det er helt vildt digg å ikke ha så utrolig vondt lengere! <3

Anne-Kristi

19.04.2013 kl.18:49

Jeg er ganske enig i det du skriver. Når jeg får mensen blir jeg Veldig kvalm og dårlig i magen og ryggen. Jeg ha fått medisiner for å klare å gå på skolen..

Jeg har bare et lite spørsmål: har du sett mailen jeg sendte deg? Det betyr mye for meg viss du svarer/skriver et innlegg om den. :)

Ha en fin dag videre :)

Puma<3

19.04.2013 kl.18:55

Så utrolig bra skrevet LInni<3 !! Er helt enig med deg i det du skrev, jeg blir også ekstra følsom og sur for "ingenting" uka før mensen, sykt irriterende ja når man egentlig er en glad person, men man kan ikke styre hormonene som er i kroppen dessv...Gutta bør ha forståelse for dette for det er ikke noe vi selv kan styre:) Vet at du er en snill og god person Linni:) Føler jeg kjenner deg selv om jeg aldri har møtt deg, bare ved å lese bloggen din og følge med seriene dine:) Du sprer alltid mye glede uansett synes jeg og ingen kan forvente at du skal være glad hele tiden, ikke når mensen er på vei hvertfall:) :) Stor klem til deg:)

Knøttet

19.04.2013 kl.21:05

Veldig utrolig irritabel ja, men samtidig så ser jeg selv hvor urettferdig jeg egentlig er så da må vi grine litt. Det er to uker med berg og dalbane hvor man er høyt oppe og langt nede. For ikke å snakke alle de fine rød kvisene som dukker opp over natten. Helst en stor rød flekk midt på nesa! uansett hva man gjør så er den der som et stort fyrtårn. Jepp. Mensen er utrolig artig, og alle menn burde få hatt sjansen til å oppleve det.

Ha en fortsatt trivelig helg! =)

Anonym

19.04.2013 kl.22:16

Mensen kan være skikkelig dritt til tider.. Men etter å ha ventet i 100 dager på den nå, så savner jeg den virkelig. Er noe med at en føler seg mer normal når man har mens en gang i mnd.

Swiiitchy

19.04.2013 kl.22:29

Godt å se at man ikke er alene om pms altså! Jeg sliter VELDIG med det, 2 uker av mnd går bort til å føle seg rar. Som oftest er alt heeelt fint når mensen er over. Jeg føler også at alt er veldig rart å sånn i tiden før mensen og mens jeg har det. Uvirkelighetsfølelse, men i tillegg blir jeg faktisk litt deppa og det så fææælt! Jeg har et barn på 3 år. Og avogtil så har jeg faktisk så lyst til å fjerne alt der nede så jeg hadde slippet dette tullet hver måned! Så ille har jeg det faktisk. Jeg ville mye mer vært en av dem som fikk fysiske plager under mensen i stedet for psykiske. Jeg får også sånn håpløs følelse når jeg har mensen. Sykt ille!

anette

19.04.2013 kl.23:32

hahaha, for et innlegg :P bra skrevet da linni ;)

btw: dennis har fått laang vestkantsleik jo :P

Benedicte

20.04.2013 kl.11:36

De profesjonelle bildene er så utrolig vakre, spesielt det bilde hvor du holder viften. Bare stå på, Linni! Ikke bry deg om at folk tror du har spiseforstyrrelser! Du er flott akkurat som du er <3

vienna

20.04.2013 kl.16:32

Hei Linni! Jeg endrer meg også litt når jeg har mensen. Kan bli fortere irritert, men som regel går det greit. Det varierer litt hver gang. Synes det er bra at du er så ærlig i innleggene her. Angående det med at noen skrev at du hadde anoreksia, så husker jeg du sa at du har vanskelig for å legge på deg. Det er vel årsaken til at du er så tynn. Men om du spiser riktig, ikke godteri og mye mat så kan det hende at du legger på deg mer. Er det ikke sånn at en mister litt matlysten når en spiser så mye godteri..?

anonym

20.04.2013 kl.17:13

Syntes ikke det er noe spess. Har litt mensen smerter på begynnelsen og etter en stund går den vekk. Heldig for meg er min regelmessig og jeg har det alltid bare i 5 dager :) <3

Bea

21.04.2013 kl.02:27

Jeg har ikke mensen lenger jeg, og det er en befrielse selv om det følger med andre ganske kjipe greier. Må bruker hormontablett for å ikke tørke ut, manglende lyst og følelsen av å ha blitt usynlig for menn. Mitt før så myke, skinnene hår har blitt tørt og livløst og trenger skikkelig boost for å se sånn nogenlunde ut og selv om humørsvingningene er borte så er jeg mer grinete enn før. Så skjønne Linni, vær glad du har den den plagen hver mnd. du, den sørger for at systemet er smurt :-) (jeg tar sjansen på å være direkte siden du selv er det). Vil legge til at jeg synes du er en helt fantastisk kvinne, både vakker og ja..en gledesspreder!

✚ Sarah

21.04.2013 kl.18:44

Veldig bra innlegg! Haha, *ler* :-) Jeg er også naturlig slank og er fornøyd med det! Har veldig høy forbrenning, akkurat som deg. Er 15 år og veier bare 43 kg.

En ting jeg lurer på, kommer det ut en sesong 4 av Linni?

Kristine

23.04.2013 kl.13:43

godteri+ mensen. kjenner meg jævlig godt igjen. ppilla gjør meg helt tullette nå. spiste godteri til jeg hadde vondt i magen....

Eplekake

24.04.2013 kl.11:11

Hei Linni! Jeg har lyst til å anbefale deg og alle andre kvinne der ute å teste ut menskoppen! Jeg har brukt den nå i fire år og synes hele livet har blitt annerledes!

http://www.mooncup.co.uk

Finnes på de fleste helsekostbutikker i Norge. Den er bare helt genial! Miljøvennlig og billig!

En ting er pengene du sparer - men den er helt umulig å bli syk/tørr av og den skylles og tørkes når den tømmes i do.

Litt plundrete i begynnelsen men når du har grepet på det så er det helt utrolig digg å bruke! Merker ikke lenger at jeg har mensen :)

Og du kan sove med den! Uten å tenke på at det søler eller blir for tørt (Tampongsyken er jo faktisk ganske farlig). Bade og alt.

Den kommer i tre størrelser og kan klippes til i tuppen slik at den passer deg perfekt!

Anbefales virkelig!!

Ha en strålende dag!

Yvonne Jensen

24.04.2013 kl.12:11

Hehe, skjønner godt at du er frustrert ;) Siden jeg er inne i den "flotte" uken selv, er jeg surkete og ustabil. Så når minstemann på tre sa "mamma pms i dag" hadde jeg mest lyst til å legge meg ned å gråte :P Takk og pris for sjokolade og cola. (Og så er et påan igjen når jeg ser meg i speilet og finner to fine røde kviser...noe som er litt nedtur når jeg fyller 27 i år!!)

Andrea

24.04.2013 kl.13:38

Som jeg skulle skrevet det selv ! Mensen er noe dritt - spesielt når jeg blir så kvalm, dårlig, sint, trist, har vondt OG blir overlykkelig for alt kjæresten min gjør for meg PÅ EN GANG! ;)

Han klarer ikke alltid følge helt med hvor jeg er til tider, men da er det godt at han vet om at jeg har mensen, eller at det er rett før mensen - da godtar han litt crazy ^^

Christine

01.05.2014 kl.15:44

Jeg tror vi er nokså normale, der jeg også sliter med voldsom sult og treningsvegring før og under menstruasjonen. Ikke bare blir man lenket til kjøkkenet, skyldfølelsen blir også gigantisk, i sær når du strever med bulimi (noe jeg gjør). Jeg hater det så inderlig. Takk for innlegget, det hjalp meg litt på vei :)

Skriv en ny kommentarLinni Meister, Norway. A Norwegian blogger/model/tv-profil/designer with Sri Lankan roots. I have my own clothing line Be Fantastic - by Linni on lllusion.no.

Follow me here and on Instagram @meisterlinni

CONTACT: Linnimeister@gmail.com


KATEGORIER


ARKIV

Februar 2015. Januar 2015. Desember 2014. November 2014. Oktober 2014. September 2014. August 2014. Juli 2014. Juni 2014. Mai 2014. April 2014. Mars 2014. Februar 2014. Januar 2014. November 2013. Oktober 2013. September 2013. August 2013. Juli 2013. Juni 2013. Mai 2013. April 2013. Mars 2013. Februar 2013. Januar 2013. Desember 2012. November 2012. Oktober 2012. September 2012. August 2012. Juli 2012. Juni 2012. Mai 2012. April 2012. Mars 2012. Februar 2012. Januar 2012. Desember 2011. November 2011. Oktober 2011. September 2011. August 2011. Juli 2011. Juni 2011. Mai 2011. April 2011. Mars 2011. Februar 2011. Januar 2011. Desember 2010. November 2010. Oktober 2010. September 2010. August 2010. Juli 2010. Juni 2010. Mai 2010. April 2010. Mars 2010. Februar 2010. Januar 2010. Desember 2009. November 2009. Oktober 2009. September 2009. August 2009. Juli 2009. Juni 2009. Mai 2009. April 2009. Mars 2009. Februar 2009. Januar 2009. Desember 2008. November 2008. Oktober 2008. September 2008. August 2008. Juli 2008. Juni 2008. Mai 2008. April 2008. Mars 2008. Februar 2008. Januar 2008. Desember 2007. November 2007. Oktober 2007. September 2007. August 2007. Juli 2007. Juni 2007. Mai 2007. April 2007. Mars 2007. Februar 2007. Januar 2007. Desember 2006. November 2006. Oktober 2006.

REKLAME
DESIGN AV
ALBISS.BLOGG.NO


hits