Skal - skal ikke.. Skal - skal ikke..

30.10.2009

DSC06200.JPG 

Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal ta vaksinen eller ikke.
 Etter å ha lest kommentarene fra Dere, ble jeg ihvertfall usikker..  Den ene sier at man burde, og den andre sier det motsatte?! HJELP ! Tror jeg venter litt med å ta den, til vi vet helt sikkert at den hjelper mot den influensan vi har her i Norge. Om det er den samme influensaen som er i de andre landene. Nå spekulerer man på om det er en annen type influensa??  Det som virkelig er trist og skremmende, er at antall døde mennesker bare stiger, og mest i Norge?! Off!

Håper det snart gir seg og at folk blir friske.

God bedring til alle syke der ute. ;( Stakkars !
Til alle friske: Kle godt på Dere og unngå å bli smittet.

Selvom vi har det veldig varmt i leiligheten, går jeg med skjerf for sikret skyld.
Altså for å ikke bli syk, man får jo ikke svineinfluensa med mindre man blir smittet, men forkjølet kan man alltids bli. ;-/
 
Best  å holde seg varm på denne tiden av  året , ellers får man bl. a med en rennende nese å gjøre. ;-O


Adrienne

30.10.2009 kl.14:01

Skjønner godt at du er usikker, Linni. Det var jeg også, men jeg tok den på onsdag, som en av de første her i byen. Her termin på søndag, og jeg tør ikke la være å ta den pga babyen. Dersom det er kvikksølvet man er redd for i vaksinen, så får man jo minst like mye i seg via vanlig kosthold.RS-viruset, som babyen kan få fra vanlig forkjølelse kan visst være minst like farlig, så det er smart å kle på seg og forsøke å unngå smitte. Jeg tror svineinfluensaen vi har her i landet er den samme som i våre naboland, men nordmenn er ikke spesielt gode på hygiene, dessverre...

Elise

30.10.2009 kl.14:05

Hun ene læreren min har tatt den, fordi hun er gravid, har astma og allergier, altså veldig i faresonen, og hun lever enda så (: Skal sansynligvis ta den selv også, pga veldig dårlig imunforsvar, men du får velge hva du vil selv selvfølgelig (: Men det er skummelt da.

www.lilian99.blogg.no

30.10.2009 kl.14:11

Det kjønner æ å :)

du burde ta den :)))

håper du går å ser å komenterer på min blogg også :)

minner på om spørsmålsrunde på bloggen min :)www.lilian99.blogg.no

marthe

30.10.2009 kl.14:17

Jeg tok vaksina i går og har bare litt vondt i armen. Var utrolig mange som tok den, og man blir jo anbefalt det, så jeg ville tatt den. Spesielt på Dennis siden han er så liten.

Kristine

30.10.2009 kl.14:18

Tok den i går. Var desverre ikke nok sprøyer til alle og dårlig organisert.

De fleste av de jeg har snakket med så langt har blitt hentet på skolen pga bivirkninger.. Det var vist litt influensa i vaksinen fra før var det noen som sa, men er ikke sikker. Var ganske usikker på om jeg skulle ta den, men endte opp med å ta den

Marianne :o)

30.10.2009 kl.14:19

hei!

Du ser så bra ut nå.. det er skikkelig hyggelig og fint å se at du gløder slik du gjør.. nå er allt det dumme og det som var leit borte og du har en super skjønn gull gutt! :o) kos deg masse videre... det gjør jeg og gullgutten min! :o) klemzz M.J

(^o^) - Irene

30.10.2009 kl.14:21

Vaksine eller ikke vaksine, det er spørsmålet!

Jeg er 94,3% sikker på å ikke ta den etter å ha lest denne:

http://www.abcnyheter.no/node/98564

Sara

30.10.2009 kl.14:22

tror det er best og vente jeg ass. jeg har nå vært syk to ganger på to uker men det er ikke svineifluensa sier den ene legen og den andre sier det er det så jeg skal ikke ta vaksina ennå. jeg har en veninne som gjorde det men hun har astma, men hun ville ikke ta den men legen sa hun måtte. jeg tror det egentlig er opp til deg om du vil ta den eller ikke.

guro

30.10.2009 kl.14:24

En viktig ting , som få tenker over, vi bør la alle son trenger vaksinen, som er i faresonen(eldre, folk med sykdom, gravide) få stor førsteprioritet, så alle de får dekt sitt behov.

Ida

30.10.2009 kl.14:31

Heisann LInni.. Jeg har vært og tatt vaksinen idag, jeg er gravid, og har litt nedsatt immunforsvar.. Jeg syns ikke du skal bekymre deg over alle spekulasjonene om hva som er negativt ved den.. Det er alltid spekulasjoner og media hysteri hver gang det kommer en hard infulensa til norge... Kvikksølv får i oss hver dag, haiolje finner du i forskjellige kosttilskudd.. I og med at det er så mange som er usikkre, og er 100% på at di ikke skal ta den, så tenker jeg da at, jeg vil heller dø av vaksinen jeg tok idag, enn å dø av svineinfulensaen selv.. jeg har i hvert fall gjort et forsøk på å overleve pandemien, og tamiflu tror jeg ikke er den besteløsningen, i og med at det er mange som har død av infulensaen i norge, vi er jo på 1 plass på europalisten.. Jeg vil råde deg og samboern din om å ta den i og med at dere har lille Dennis.. =) Husk Linni det farligste og det dødligste en kan gjøre her i liver er å leve =) Liver er som potetgull sprøtt og helsefarlig.. =D Ha en flott helg...

Klem

Beate

30.10.2009 kl.14:32

Kristine: Det er selvfølgelig litt av influensaen i vaksinen, det er det i alle vaksiner. Det er for at kroppen skal opparbeide seg forsvar mot viruset. :) Da blir man immun mot viruset ved at kroppen opparbeider seg antistoffer.

"Ved en vaksinasjon blir enten døde, svekkede eller deler av en sykdomsfremkallende mikroorganisme sprøytet inn i kroppen. Lymfocyttene vil ta seg av de som de gjør med alle ukjente mikroorganismer, og vil danne hukommelsesceller som vil gjenkjenne disse mikroorganismene, og fjerne dem raskere hvis kroppen blir utsatt for dem igjen."

Så lenge man ikke er i faresonen, tror jeg det går fint. Husk det er flere som dør av vanlig influensa hvert år i Norge, men som man ikke skriver om. Mediene har stor skyld i alt hysteriet her. :)

Charlotte

30.10.2009 kl.14:33

Hei Linni :)

Jeg sitter og hører på en sang som du synger på som heter "Where My Limo At" den er drit bra. Jeg har fått dilla på den nå jeg, hehe!

Jeg skjønner veldig godt at du er skeptisk til og ta den sprøyta. Du burde være heldig som ikke hadde Dennis i magen nå du, får da måtte du på en måte tatt den, for og beskytte han og deg. Jeg har hat svineinfluensa jeg da!

Klem

Marita moaksen

30.10.2009 kl.14:34

du kan jo bli syk om du buker skjerf eller ikke :p .. om du er i nerheten av noen hoster eller nyser og de er syke og de ikke holder seg for munner så kan du også bli smittet :p

sara

30.10.2009 kl.14:35

Heisann! det med kvikkølv det har me jo i tennene og det e nå 5 i sverige som har død av og toke vaksinen. så du burde venta litt!

Nasse Tøff

30.10.2009 kl.14:36

Jeg skjønner at du er usikker, off. Man blir ganske forvirra, men jeg syns man burde vente til det bestilt inn flere vaksiner og de i faresonen har vaksinert seg. De fleste som har dødd har vært i faresonen.

Maria

30.10.2009 kl.14:38

jeg har veldig lyst å ta den, det skader vel ikke så mye?

men jeg er ikke i faresonen, så jeg må nok vente litt, men kanskje det er lurt for deg å ta den, i tilfelle du blir smittet, og da er det stor sjangs for at lille Dennis blir smittet, og det er vel ikke så bra om han skulle bli smittet, så jeg ville kanskje tatt den om jeg var deg :-) men det kommer an på hva du vil da,

30.10.2009 kl.14:38

Jeg er selv i faresonen, og måtte ta vaksinen igår jeg. Og idag gjør veldigveldigveldig vondt i armen, også har jeg feber, men det er heldigvis bare bivirkninger.

Jo også en vennine av meg har en tante som er lege, og hun sier at de som har dødd har hatt svineinfuensaen og lungebetennelse, samtidig! Og at det var derfor de døde..

Kristine

30.10.2009 kl.14:44

Er bedre å ta den å være sikker ! : )

Jeg vil veldig gjerne ta den selv fordi jeg har astma og allergier som gjør at jeg er i risikogruppen, men jeg har agg allergi og da kan jeg ikke ta sprøyta : ((

Sandra

30.10.2009 kl.14:49

eg og e usikker! trur kje eg gidde ta an.. men kan jo ver det e det besta. men tiden vil vise :-) du får se ka du vil

thea

30.10.2009 kl.15:00

hei linni! :)

anbefaler deg og sjekke ut denne siden,jeg skal hvertfall IKKE ta vaksinen etter å ha lest det her....

http://thho5.tech1.org/index.php/2009/10/den-sjokkerende-sannheten-om-svineinfluensaen

Beatrice

30.10.2009 kl.15:00

Heisann!

Vi er en ungdomsgjeng på vgs som har lyst å stille deg et spørsmål. Vi holder på med et prosjekt om det flerkulturelle samfunnet i Oslo. Hva synes du om det flerkulturellet samfunnet i oslo?

-Forresten, det hadde vært veldig gøy om du kunne videoblogge svaret vårt.

Du er best, vi heier på deg!!!

gulltopp

30.10.2009 kl.15:01

Du gjør rett i å kle deg godt, Linni :) Gubben leste i illustrert vitenskap tror jeg det var, at man ikke blir syk av å fryse, men at når man fryser så er kroppen mye mer motagelig for smitte, så man blir smittet lettere. Hmm. :)

Marte

30.10.2009 kl.15:01

Uff... jeg skal iallefall ikke ta vaksinen... en i klassen tok den i går/forgårs og han greier såvidt å løfte armen litt.

Tror det gjør helt sykt vondt å ta den, og tillegg så tror jeg ikke den hjelper så sykt.. har hørt at svineinfluensa ikke er verre en vanlig influensa, så helt ærlig; Hvorfor ta den da!?

haha.. elsker bloggen din!

minihaugo

30.10.2009 kl.15:03

hey linni ; P

Naboen min er sjukepleier og hun sier at det å bli smitta av svineinfluensa etter å ha tatt vaksina er en bi virkning. men hvis du får den bi virkningen så vil det bare være en mild versjon så forsåvidt hjelper jo vaksina litt uansett.

stikk innom bloggen min, jeg har skrevet en del om svineinfluensaen (A)

Eline

30.10.2009 kl.15:03

Haha, tror ikke det hjelper å holde seg varm du, er man smittet så er man smittet. Og det er forresten bare 13 av 110.000 som har dødd, og alle tilhørte risikogruppene.. 13 er ikke SÅ mye?

Jeg har selv svineinfluensa, og har vært syk siden mandag.

Eva

30.10.2009 kl.15:05

Du blir ikke forkjølet uten å bli smittet vennen. Skjerf har ingen funksjon, du kan gå naken om du vil.

Helene

30.10.2009 kl.15:19

Har tatt den jeg, og det gikk helt fint.

MEG!

30.10.2009 kl.15:29

Det sies at man er mindre mottakelig svineinfluensa når man har forkjølelse:P

Susann

30.10.2009 kl.15:32

Det er bare de i risikogruppen som trenger å ta den.

Og visst man er førskjøla så kan man ikke få svineinfluensa når man en forkjølet! :)

Nina

30.10.2009 kl.15:33

Jeg har hele tiden tenkt at dette styret med svineinfluensaen bare var noe opphausa tullball.....men nå begynner jeg faktik å bli bekymra, er jo 14 som har omkommet:(

Er kjemperedd for at prinsessa mi på snart 6 år skal bli syk....så det blir nok vaksine på oss!!!

Linda

30.10.2009 kl.15:39

Hei Linni! Først må jeg bare si at du har en kjempefin blogg. Jeg har hatt svineinfluensa, og på det verste hadde jeg 39,9 i feber, og var slapp og hostet litt. Thats it, og det er ikke så ille som folk skal ha oss til og tro. Men samtidig burde man jo også passe på og ikke fryse, og rett og slett prøve og holde seg frisk! Jeg er imun, siden jeg har hatt det, så derfor skal ikke jeg ta sprøyten... Men håper du finner ut av hva som er best for deg!

_Meg_

ingvild

30.10.2009 kl.15:46

Ville ikke tadd risken, så ville bare tatt den;)

silje

30.10.2009 kl.15:50

Kjære linni du har en kjempe fin blogg

Kan du stemme på oss i konkurransen om å vinne en bil?

http://www.vinnentoyota.no/?CID=6879

(-: ANNA

30.10.2009 kl.16:06

jeg har nøffesyken :( heretter er jeg kalt nøffæææ :d

olaa næss moen

30.10.2009 kl.16:14

NEI !

Nari Regina

30.10.2009 kl.16:33

Kjære Linni!

Jeg annbefaler deg i å IKKE ta den! IKKE DU ELLER TYPEN HELLER!

Min lillesøster og Pappa tok den og begge havnet på sykehuset pga dette, så jeg ber dere om å ikke ta den!

bare hold dere varme og ikke vær med folk som har det så går det over!

men jeg annbefaler deg at du ikke tar den.

stor klem :)

Monica

30.10.2009 kl.16:41

Jeg skal ta vaksinen snart, jobber på et sykehjem. Vil nok si at det er lurt du tar den, Linni. Du bør tenke på Dennis :-) Bir ikke noe særlig hvis han blir smittet!

Sivikiwi

30.10.2009 kl.16:49

Jeg ville ha ventet litt:o)

Thea :-P

30.10.2009 kl.16:57

Hei Linni jeg syntes du skal ta den sprøyta jeg skal også ta den sprøyta. Men dette er jo ditt valg du skal ikke ta den vist du ikke føler for å ta den men jeg syntes du skal tenke på deg Dennis og Bernhard. Jeg vil anbefale den til deg men husk DET ER DITT VALG INGEN ANDRE SITT. Men jeg syntes du skal ta den.

Hilsen Thea

silje

30.10.2009 kl.17:02

Jeg var selv skeptisk en god stund, og spurte litt rundt blant de jeg jobber med (jeg jobber på folkehelseinstituttet) og de fleste er komt frem til at de vil ta den. Jeg ble syke før jeg fikk tatt den og har aldri vært så syk før i hele mitt liv. Både jeg og mannen min lå med høy feber og mye smerter. Det er to uker siden jeg ble syk nå, og jeg er fortsatt ikke 100% frisk og hoster noe helt ekstremt. Men jeg kommer meg jo gjennom det. Jeg er ikke i noen risikogruppe, så jeg var jo aldri døden nær, men veldig veldig slakk. Så dersom man er i risikogruppen så vil jeg så absolutt anbefale å ta vaksinen. Det er samme virus i norge som i andre land, det er påvist nå. Vaksinene er forskjellige, men det er oppbygningen, ikke virkestoffet... og norge har valgt den de mener er best. Dersom man ikke er i en risikogruppe så er spørsmålet egentlig om du vil sikre deg, eller om du vil risikere å bli syk... Man overlever jo stort sett, så det er ikke værre en en skikkelig hard uke.

30.10.2009 kl.17:03

jeg skal ta den, tror ikke på alt det vaset rundt at man ikke burde!

jeg skal i hvertfall ta den ! :-D

Henriette Renè

30.10.2009 kl.17:04

Jeg mener du ikke bør ta den, fordi den er bare farlig for mennesker som er født med asma og slikt. Så det er ikke noe vits, men dennis kansje burde ta den da.

Nora

30.10.2009 kl.17:15

Hei! Jeg kan begynne med at du har en bra blogg, så over til vaksinen... Jeg synes du børr ta den.. Å det er fordi du har en liten baby hjemme som du kan smitte, å det kan hende han blir smittet, åsså tenker jeg at jeg kommer til og ta den fordi jeg vil ikke være grunnen til at andre blir smittet.. Jeg er ikke redd for å få influensaen men jeg er bare redd for å smitte andre!

Thale

30.10.2009 kl.17:24

jeg synes du ikke burde ta den.

men de som dør av den er jo i risikosonen,

og de som er i risikosonen er folk med puste problemer som amsa og sånnt.

Hanne :P

30.10.2009 kl.17:30

Jeg er ei jente på 15 år som har svineinfluensa. Det har vært helt jæ**** men det går bedre nå. Forr å si det sånn, så ta vaksinen så slipper du unna å få svineinfluensa for det er ikke no godt ! ps. jeg er fast leser av bloggen din, elsker den < 3

Heidi

30.10.2009 kl.17:48

Vaksinen er godkjent i mange land. Det er høyest usansynlig at så mange, som tross alt jobber med dette, tar feil. Dessuten er ikke denne influensaen så veldig spesiel. Om du ikke er i risikosonen har du sansynligvis ingenting å frykte. Det dør jo flere tusen hvert år av helt vanlig influensa! Meida fremstiller dette helt feil...

Hege

30.10.2009 kl.17:50

Det kan være lurt å ta den :) Det tar 3 uker etter du har tatt den før den begynner å virke. Så må du ta en ny en. :) 2 doser altså. Det som kan være negativt er at veldig mange får bivirkninger som kan være brekninger, men det varer ikke lenge :) Ta den du, det skal jeg :)

Mohdima

30.10.2009 kl.17:53

Så maneg som 1000-1500 dør hvert år av influensa...men vi har ikke hørt om dem, fordi det ikke har vært noe krise liksom..

så nå bærer dem ut med alt mulig!Et lite host er nok til å kvalifisere til svineinfluensa. TULL!

Mine venner har vært forkjøla men sier det er svineriet. TULL igjen!

Gir ikke en kalori for dette hysteriet. dessuten så er det risikogrupper som dør og de har mange sykdommer man fort kan dø av da de har svekket immunforsvar i utg.punktet.

Nå vil ikke sveits feks gi vaksinene lengre før de vet mer. og de trro en forkjølelse vil gi bedre vern mot svineriet også. hva blir det neste?

nei, jeg skal vente å se. må jeg så må jeg. men å sprøyte stoffer i kroppen ingen kjenner så mye bivirkninger til det tør jeg ikke!og jeg er frisk og ingen risikogruppe, men folk gjør som dem vil såklart.

Kaida -

30.10.2009 kl.18:15

Jeg tok vaksina i går jeg. det var ikke så illle, men nå sliter jeg med litt sånn vondt i hodet og vond arm. som en lett forkjølelse nesten ; )

Eli Kristin

30.10.2009 kl.18:16

jeg har hørt at alle som har spedbarn og babyer ambefales sterkt å ta vaksinen.. Jeg tror jeg skal ta den, på grunn av at jeg jobber i barnehage.. :-) Men det er et vanskelig valg!!

Gitte & Martine's blogg

30.10.2009 kl.18:29

Jeg ville ikke ha tatt den. Man vet jo ingenting om senvirkningene, siden den ikke er brukt før og forsket alt for lite på.

A

30.10.2009 kl.18:38

Haha, ja jeg skal vente med å ta den! Andre kan det først og så kan DE finne ut om det har noen bivirkninger. :) :)

Søt bebi!

30.10.2009 kl.18:43

jeg har tatt den..har astma så jeg måtte! men hadde mest sannsynli tatta den uasett...

Eline

30.10.2009 kl.18:52

Hei. Jeg er gravid og tok den på tirsdag. Den er jo ikke prøvd ut, så man vet aldri. Men all den dritten man får i seg hvis man først får svineinfluensa er så mye verre. Jeg spurte om de ville gi de dosene til et spebarn, og det ville de ikke, så da syns jeg det er bedre å ta den. Svineinfluensa smitter jo som pesten, og mange dør. Hører folk si at den vanlige influensaen tar flere liv, men den tar gamle og syke. Denne har drept unge, friske mennsker. Jeg hadde tatt den hvis jeg var deg

HEI !

30.10.2009 kl.19:06

Tenk om du plutselig får svineinfluensa, og før du ander det blir Dennis smittet ! Tenk om han blir så alvorlig syk at han dør !

Nikita m larsen (fastleser )

30.10.2009 kl.19:09

jeg skal ta den på mandag pga STERK astmaaa !:( lykke til ! søte Dennisen ,,

Store J og Lille L + bitteliten jente

30.10.2009 kl.19:13

Jeg er gravid, har nedsatt immunforsvar OG en kronisk nevrologisk sykdom så jeg er er virkelig i risikogruppen, MEN jeg har tre influensaer i år (den ene i usa og de to andre i Norge hvor den ene var grisesyken) men jeg har kommet meg veldig bra. Det som ikke blir nevnt i alt dette hysteriet er at gjennomsnittlig dør TUSEN mennesker av sesonginfluensaen hvert år i Norge! Alle de døde i Norge har hatt alvorlige lidelser fra før av. Det er myyyye farligere å kjøre bil for å si det sånn. Det er en kjemperisiko å ta en vaksine som man ikke vet langtidsvirkningen av. Skal bli interesant å se om noen år hvor mange som får alvorlige plager av den (som f.eks. ME og autisme). Vil anbefale deg på det sterkeste å i hvert fall ikke gi din lille Dennis vaksinen. Lykke til med valget!

Martine :)

30.10.2009 kl.19:13

Leste i avisen i dag at forkjølelse kan hindre svineinfluensa. Hmm, skal vi bli forkjølet da?

jaja, jeg er også usikker på om jeg skal ta vaksinen. Klarer ikke å bestemme meg helt jeg heller ;) Lykke til !

Karina

30.10.2009 kl.19:21

IKKE ta den.

Legene vet ingenting om den, og du får ikke bekreftelse på at du har fått den??? Hva skjer med det? da er det noe galt. de skriver det heller ikke opp i legejournalen din engang.

tok den i tr. heim igår. de spurte ikke om navn, bare stakk, også måtte jeg gå??? Du må også ta den to ganger, men åssen skal legen vite om jeg har tatt den en eller to ganger da om de ikke skriver opp navn?

SYK!

Stine

30.10.2009 kl.19:45

Jeg ambefalel deg og ta den , vesla mi på 3 år har tatt den , reagerte ikke , hun har type 1 diabetes og kan dø viss hun blir smittet . Jeg skal ta den fordi jeg ikke vil smitte kronikere. Jeg tror også at dette er grunnen for at det er høyere dødelighet i norge .at vi ler og gjør narr av denne influensaen og skal ikke ta den, siste nytt var at 1,4 mill har tatt den i sverige , der tar de dette på alvor, danmark er samme, sier ikke det mye ? Tenk på hvor mange kronikere som blir smittet fordi folk ikke skal ta den?

Ta den du , er ikke farlig og vond, tenk på dennisen din :))

Maria

30.10.2009 kl.20:01

Så mye usakelig folk kommer med

1. Man får vondt i armen for den settes intramuskulært(ikke farlig)

2. Man får i seg mer kvikksølv i det man spiser på 1 dag enn i vaksinen

3. Rart at folk bare dør av den i sverige?

4. Det er vår samfunsplikt å vaksinere oss mot farlige sykdomer

5. Det er helt normalt å få litt feber etter en slik vaksine, det er tross alt en ufarlig del av et virus man får i kroppen

6. Selvsagt har de som dør hatt lungebetennelse, denne influensaen setter seg i LUFTVEIENE

Du har en sønn på 7-8 uker, vaksiner deg, han har IKKE opparbeidet sitt imunforsvar slik du har, dette kan være farlig for en så liten herremann.Dette kan være farlig for han om dere får det...

Lykke til

Nanna

30.10.2009 kl.20:06

Jeg skal ta den, etter å ha lest denne: http://www.dagbladet.no/2009/10/30/nyheter/innenriks/svineinfluensa/8812204/

Det er ikke bare risikogruppene som er i faresonen...

hei hei

30.10.2009 kl.20:45

De menneskene som visst nok skal ha dødd av svineinfluensavaksinen, har faktisk ikke dødd av den. De døde kanskje rett etter at de tok den, men dødsårsaken var en annen ting de hadde plagdes med. Men det glemmer selvsagt media og fortelle oss. De vil bare selge blader. Ikke vær redd for å ta den. Og dessuten er det kvikksølv i absolutt alle de andre vaksinene vi har tatt opp gjennom årene på skolen også, som feks stivkrampe.

anita

30.10.2009 kl.20:49

Jeg tok vaksinen i går og jeg har litt vondt i armen.Men ellers så har jeg litt bivirkning av den som feber.og er litt trøtt men ikke noe annet.Men det er dere som foreldre som skal stole på at dere tar det riktige valget i forhold til vaksine til Dennis.Kjempefin blogg Linni.

Klem

MUFC for life <3

30.10.2009 kl.21:11

hei :)

Visste du at de fleste som dør her i Norge og i Amerika av svineinfluensa er folk som er veldig-veldig overvektige ?, så jeg tror ikke det blir noe problemer for deg ;)

Rikke

30.10.2009 kl.21:12

Hei Linni^^, Jeg skal ta svineinfluensa vaksinen, siden jeg har diabetes, type 2 ^^, så jeg er i risikogruppen ;( Vi er nå i klassen 8/17!! Så det er veldig skummelt:S. derfor blir jeg tvunget til det, men du burde ta den assa!!! kan aldri være sikker:S Men jeg ELSKER bloggen din, leser den hvær dag<3

NIA :- D <3

30.10.2009 kl.21:32

jeg håper at jeg bare er forkjølet : -pp

Men tenk positivt hvis dere får den!

Hvis du har den kommer den ikke tilbake!, da er man ferdig : -) <3

Oda<3

30.10.2009 kl.21:33

Synes du burde ta den jeg=P

Sjekke bloggen min?

Lisa

30.10.2009 kl.21:48

Fin blogg Linni! :)

Hild

30.10.2009 kl.22:11

Her skal verken jeg eller vesla ta den, spurte legen min i dag om det var nødvendig og hun sa at det ikke var det når vi ikke er i risikogruppa:)

Camilla

30.10.2009 kl.22:18

Man har ikke forsket nok på den svineinfluensa vaksinen. Så jeg tar den IKKE !

Dette er fakta men det har faktisk død en del etter de har tatt vaksinen. Er ikke alle som tåler den. Så jeg sier til deg IKKE ta den !

30.10.2009 kl.22:23

Herregud Forloveden din ligner så på Barney i "How I Met Your Mother" :-D

Toril

30.10.2009 kl.22:41

Synes også det er utrolig vanskelig å vite hva som er rett, men har nå tatt steget og vaksinert meg i dag. Valgte å gjøre det ettersom jeg er gravid og dermed i risikogruppen. Har foreløpig ikke merket noe bivirkninger, så jeg tror dette går bra :-)

30.10.2009 kl.22:41

sikker på at du ikke bør da den?

med tanke på at du og bernhard kan få det og smitte lille dennis? ; s

Melissa- trebarnsmamms

30.10.2009 kl.22:49

Jeg synes du skal ta den på grunn av lille Dennis:-)

Jeg har en gutt født i september 08, og jente født september 09. Så jeg, mannen min og eldstemann skal ta den.

Fin blogg, jeg leser hver dag:)

Christina

30.10.2009 kl.22:56

Du bør selvsagt ta den som har baby under 6mnd som ikke kan få den. Er du og mannen din vaksinert er sjansen mindre for at gutten din får det.

Mamma Bettan

30.10.2009 kl.23:26

Jeg skal ta den, men mest pågrunn av sønnen min sin del. For hvis han skulle få svineinfluensa, ville han mest sansynelig ha fått det igjennom meg. ;-)

Så lenge jeg tar den, er det veldig liten sjangs for at han kan bli syk. Men jeg kommer IKKE til å ta den på sønnen min, med mindre legen råder meg til det fordi han mener han er i faresonen (vi vet ikke helt sikkert om han har astma ennå, men skal kanskje til spesialist og sjekke det ut). Altså, jeg lar INGEN stikke hodet sitt ned i vogna til sønnen min lenger, og sønnen min er 8 måneder. Han har netting over vognen, slik at det skal skjerme bittelitt (selvom det kanskje ikke tar imot alt av bakterier). Dessuten bruker jeg antibac ofte som mulig, spesielt når jeg er ute og akkurat i det jeg kommer inn døren. For hvis jeg har tatt i penger, og senere tar han på hendene og han putter hendene sine i munnen, er jo da bakteriene slipper til. ;-)

Lykke til med valget! Du tar nok det valget som er best for deg og dine, helt ærlig synes jeg influensaen er oppskrytt. Men allikevel er det greit å "følge strømmen" for å være på den sikre siden! :-)

Natalie

30.10.2009 kl.23:42

Hei :)

De fleste som har dødt av svineinfluensa, er de som virkelig er syke fra før av. Altså, de med kroniske sykdommer og slikt.. Og det er MANGE fler som dør av vanlig influensa enn det er av dem som har dødd av svineinfluensa i Norge. Og nå er det spekulert i at de som er overvektige også er i risikogruppa. Så tror faktisk ikke det gjør noe om du venter å ser litt når det gjelder den sprøyta :)

Hegemor

30.10.2009 kl.23:56

Hei Linni. Du bør nok rådføre deg med helsepersonell om dette i stedet for å høre masse råd fra folk her inne som har mer eller mindre 0 peiling. Da er det ikke rart du blir usikker...

Therese

31.10.2009 kl.00:46

Jeg ville tenkt meg om to ganger.

Jeg er ikke i risikogruppen, av den grunn avventer jeg, er veldig usikker på Kvikksølvet.

Jeg ville ventet.

Liker ikke at vi ikke vet eventuelle langtidsvirkninger

niiaa <3

31.10.2009 kl.00:47

Man kan jo tenke at man blir ferdig med den hvis du har den en gang, er det LITEN sjangse for å få den igjen : -oo !

siljee

31.10.2009 kl.02:43

Hei Linni! Ville bare si at svineinfluensaen er jo hysteri..Dette er faktisk fakta, men det er mange tusen som dør årlig av vanlig influensa vært år, så svineinfluensa er ikke værre enn en vanlig influensa. I vaksinen er det svineflu, og bivirkningen er jo at du blir syk. At du får svineflu..Jeg hadde ikke tatt den om jeg var deg. Jeg hadde svineinfluensa forrige uke, og det var jævlig. Men ikke værre en en vanlig influensa. De som har dødd er jo folk som har vært i faresonen. Men de kunne dødd om det var en helt vanlig influensa og..

Hilsen Silje, på femten!

GirlyMaren

31.10.2009 kl.07:49

Heia:) Anbefaler og ikke ta den, men anmefaler oxo å ta den :S

De aller fleste får bivirkninger, men husk; det er ikke farlig! <3 klemz fra meg:)

31.10.2009 kl.08:21

Jeg skal ikke ta den!

Ei venninne av ei venninne til min mor tok vaksinen og vips 3 dager etterpå så ligger hun i koma :/ nå vet ikke hvordan det går/gikk med henne, men tror ikke det er vits i å ta den om man ikke er i en VELDIG høy risiko gruppe..

Hadde jeg vært deg/dere ville jeg nok ikke utsette lille Dennis for bivirkningene i og med at han er så liten..

31.10.2009 kl.09:44

Jeg skal ikke ta den. En ting er at man vet om de bivirkningene man får nå, men man vet ingenting om hva som skjer senere. Dette er en mild "pandemi" (eller ikke pandemi i det heletatt)... Les litt på nett ang vaksinen og ikke bare det media som vg,dagbladet,nrk osv serverer deg...vær kritisk og tenk selv!!

Randi

31.10.2009 kl.10:16

Jeg har tatt den, og jeg anbefalr virkelig å ta den i hensyn til alle rundt deg. Jeg fikk litt influensa symptomer dagen etter, men det gikk over i løpet av en dag, så jeg annbefaler å ta den:)

ida dahl wanderås

31.10.2009 kl.10:34

hmm, ikke ta den når du føler deg dårlig ihvertfall !

vis du er frisk så kan du jo like godt ta den :- )

-legg igjen en kommentar på bloggen min ?

Barsnes

31.10.2009 kl.10:40

@ Marte 30/10 som skriver:

"Uff... jeg skal iallefall ikke ta vaksinen... en i klassen tok den i går/forgårs og han greier såvidt å løfte armen litt.

Tror det gjør helt sykt vondt å ta den, og tillegg så tror jeg ikke den hjelper så sykt.. har hørt at svineinfluensa ikke er verre en vanlig influensa, så helt ærlig; Hvorfor ta den da!?"

Det er ikke "sykt vondt" å ta en vaksine, det er et lite nålestikk i armen og kanylen (sprøytespissen) er under en halv millimeter tykk.... Hvis du mener dette er "sykt vondt" så råder jeg deg til aldri å prøve å føde noen gang... Eller å dra til tannlegen... Eller noe som helst som involverer ubehag egentlig.

Det er vanlig å bli øm i rundt området i armen i et par dager etterpå, vaksinen er utviklet slik at det skal foregå en lokal reaksjon slik at de svekkede virusene skal gjøre kroppen immun mot svineinfluensaen. Hvis klassekameraten din ikke engang klarte å løfte armen etterpå i dagevis så betyr det vel egentlig bare at han har like elendig smerteterskel som deg.

Imidlertid så er det over 100 000 som har hatt svineinfluensa i Norge hittil og "kun" 14 har dødd (og 12 av disse var i risikosonen). Så sjansen for å faktisk omkomme av svineinfluensaen dersom du får den er hele 0,014 %..... For ikke å snakke om at 12 av de 14 omkomne allerede har vært i risikogruppen med lavt immunforsvar og/eller respirasjonssykdommer. Lenge leve mediahysteriet :p

Mari

31.10.2009 kl.12:10

Ta den

ikke tenk på deg selv i denne situasjonen. det gjør vertfall ikke jeg. Jeg vet at jeg kommer meg igjennom en influensa. men tenk om du fremdeles var gravid med Dennis og hadde blitt smittet av noen som hadde influensa bare fordi de var så egoistiske at de ikke ville ta en vaksine,

Jeg syns alle burde ta den. Tenk på de som har diabetes ol.

tenk også på at Dennis kan bli smittet av deg om du får det!

jeg syns folk er alt for egoistiske! tenk på de rundt og ;)

ha en fin dag <3

Line Marie

31.10.2009 kl.12:18

Jeg har tatt den fordi legen min sa jeg måtte ta den tiltross for at jeg har hatt svineinfluensaen. jeg har astma og allergier osv så jeg er i faresonen.

Jeg tok den på torsdag og hånda mi er hovnet opp og fungerer ikke helt som den skal. jeg har skikkelig vondt i venstrehånda, håper det går over snart : )

Nina

31.10.2009 kl.12:28

Når man går rundt og fryser og er kald, blir slimhinnene mer lett mottakelig for virus og sykdommer. Da blir man altså mer mottakelig for influensa. Så det er lurt og holde seg god og varm og kle seg godt:)

Therese

31.10.2009 kl.12:38

Jeg tok vaksinen på onsdag, og det gikk veldig fint. jeg kjente ikke spøyta en gang, og jeg HATER sprøyter. Det eneste som skjedde med meg var at jeg fikk litt vondt i armen, akkurat som er blåmerke. men det gikk over i løpet av noen dager :)

Anbefaler alle og ta den :D

Line

31.10.2009 kl.12:51

HEIJ! har du lyst til å bli en av tingene i månedens hva på bloggen min ? besøk bloggen min: www.line95.blogg.no å skriv i komentar på måndens hva ; D

nathalie

31.10.2009 kl.13:46

jeg har hørt at om man blir vanlig forkjølet, så er sjansen mindre for å få svineinfluesa. så kanskje det hadde vært greit med en liten forkjølelse? men det er jo ikke helt sikkert det stemmer da ;- )

Silje

31.10.2009 kl.15:18

Jeg venter hvertfall med den, å se hvordan bivirkningene faktisk er på det.

Solveig

31.10.2009 kl.15:38

jeg synes du skal ta den for jeg er i risiko gruppen, men får ikke tatt den får jeg har allergi mot noen i sprøyten, så vis jeg hadde tatt den så kunne jeg ha død av etterreaksjoner. Så har faktisk en stor sjanse for og dø vis jeg får den. Så jeg hadde tatt den vis jeg var deg:)

Andrea<3

31.10.2009 kl.17:02

syns du bør ta den jeg. Jeg skal ta den kanskje

Karina

31.10.2009 kl.17:22

Jeg har fått den berømte nøffnøffen og vanlig influensa er verrre enn dette altså! så, jeg ville heller ventet med å tatt den vaksinen, siden bivirkningene ikke er helt klare ennå, heller en liten nøffnøff en grusomme bivirkninger altså! lurt av deg å kle på deg :D

Borghild

31.10.2009 kl.17:59

Hei.. Jeg har en liten sønn på 4mnd og jeg har nå svineinfulensa i tillegg har barnefaren og faren min.. Faren min er den eneste som har vært ordentlig syk ellers så har vi andre ikke vært så dårlige.. Går med munnbind for og ikke smitte lille gutt .. Han har ikke blitt syk.. Og vi er snart friske igjen.. :) Jeg hadde ikke tengt og ta vaksina uansett for jeg er litt i mot den siden de ikke veit så mye om den.. En dag sier de en ting og neste dag sier de noe annet:)

Lisa

31.10.2009 kl.18:10

Selv om en tar vaksinen, er en ikke garanntert å ikke få influensa :/

Maren

31.10.2009 kl.18:16

ja du burde det , siden du har en liten sønn og hvis du blir syk , så kan han også bli syk og han er jo svak , så mitt svar er ja du burde ta den

=))

31.10.2009 kl.19:02

vi er jo på 1 plass på europalisten !!??

De e over 25 i italia som har død no på grunn av H1N1 alerede så de e større tall der enn her, men de vist sæ de at dæm va dårlig fra før av.. kan itj folk bare slapp av ? vi har hadd derre viruse 2 ganger fra før av for mange år sija,, va sikkert nån som død dah å, men treng it å ramle av skafte for denj grunn...

ta de me ro, blir bare litt iritert at all skal gå å tenk på de, for de fins sikert nå som e 10000% farligere enn derre viruse hallo våkn... greit at dæm som e svakest tar vaksine men du som er stø å frist har ingen grunn til panik, har hat visruse selv å de var bare barnematn i forhold til andre virus..

Veslemøy

31.10.2009 kl.19:56

Jeg har tok vaksinen i går, og det syntes jeg du og burde. Da beskytter du både deg og Dennis ved å ta den. Få Bernhard til å ta den og ;-) Da må dere bare holde Dennis unna for at han ikke skal får influensaen.

vilde

31.10.2009 kl.21:38

hei :)

Hvis ikke du er i "faresone" synes jeg ikke du bør ta den. For det er faktisk ganske mange som har dødd av vaksinen ! :P

Nopp

01.11.2009 kl.00:00

Jeg ville aldri tatt en vaksine hvor produsenten fraskriver seg alt ansvar. De vil ikke risikere store erstatningssaker, fordi de ikke vet bivirkninger og senvirkninger.

Marianne

01.11.2009 kl.00:22

http://cmef.eu/pdf/jk.pdf

Her kan du lese en hel anmeldelse, på side fire står det masse om alt som er farlig med den og hva den inneholder. Den ble altså anmeldt i sverige den 25 september.

Innholdet er blandt annet betegnet som biovåpen og miljøgift.

Hva er vitsen med å ta en vaksine når etterfølgene av den - ikke nødvendigvis som du får med engang men om flere år - er mye farligere og dødeligere enn selve sykdommen du tar vaksine mot?

Viktoria

01.11.2009 kl.00:30

DET ER MYE KVIKKSØLV I DEN, SÅ DEN ER SKADELIG!!

Eline

01.11.2009 kl.01:11

Og LINNI, du må ikke bare tenke på om du blir påvirket veldig av selve influensaen, tenk på det at om du får den er du smittsom i 7 dager, og da kan smitte Dennis og mange fler som kanskje ikke tåler den sykdommen like godt som deg..

Kaida -

01.11.2009 kl.02:16

http://www.youtube.com/watch?v=mh5F5wP8RdU

Gå inn på denne linken. Da jeg så dette bestemte jeg meg for å ikke ta den. Ville ikke ha orket å være sånn.

Kommer du til å ta den ?

♥ ida

Linn

01.11.2009 kl.06:03

Jeg synes du ikke burde det, fordi vaksinen ikke er utprøvd og fordi produsenten ikke tør ta ansvaret for bivirkninger og senvirkningene, men dytter det over på norske myndigheter, som absolutt skulle ha en uprøvd vaksine alt for raskt. Mange andre land har valgt andre vaksiner som ikke inneholder kvikksølv f.eks., et stoff som ble forbudt i Norge i 2008. MEN, vi gjorde et unntak for denne vaksinen vi absolutt skulle ha ... I flere andre land som usa, frankrike og tyskland frarådes de gravide å ta vaksiner med disse tilsetningsstoffene fordi de er farlige. Ikke at du er gravid Linni :), men er veldig skeptisk til at de anbefaler gravide å ta den her i landet. Eller at de anbefaler den i det hele tatt. Tror mange kommer til å angre om noen år, at de stilte opp som prøvekaniner. Husk hjernhinnevaksinen for tyve år tilbake som de pushet på barn i skolepliktig alder og gutta i militæret. Noen hadde vett til å nekte, men de aller fleste stilte opp som prøvekaniner her også. I ettertid ser de en klar sammenheng mellom denne vaksinen og bl.a. sykdommene ME.

Det største skrekkeksempelet var for mange år tilbake, da gravide ble anbefalt en medisin som innehold thalidomid mot kvalme i svangerskapet. Det var en helt ufarlig medisin sa de den gangen også, men som viste seg å ha store bivirkninger. Vet ikke om noen her inne husker thalidomidebarna som ble født uten armer, og men fingrene rett på skulderen? Mener ikke å skremme, men det er viktig å ikke stole blindt på alt som blir sagt, det er lov til å tenke litt selv også....

Les artikkelen fra aftenposten om hvorfor mange land mener gravide skal ta en egen vaksine, uten alle tilsetningssoffene som er i "vår" vaksine. http://www.aftenposten.no/helse/article3322366.ece

♥ Eline

01.11.2009 kl.09:29

du bør vel kansje ta den siden du har dennis ,,

komentere å¨min blogg oxo ? ;-)

Martin

01.11.2009 kl.09:58

Du burde ta den;

- ikke gøy å a svineinfluensa, snakker av egen erfaring

- av hensyn til de rundt deg

Blubbis'n

01.11.2009 kl.10:55

Du blir syk selv om du tar den men du blir ikke så veldig syk , er du i en risikogruppe burde du ta den :) Jeg elsker bloggen din linni får ikke nokk av den ;) du har en kjempe fin sønm , jeg er eni med Maren du bør kansje ta den siden du har en liten sønn å det er ikke sikkert han har så veldig sterkt immunforsvar :) Jeg skal ta den siden jeg har hatt kyssesyken å sånt har veldigt sveket immunforsvar :/ Men et tips linni kjøp deg en spritflaske på apoteke å gå rundt med for det er mindre sjanse for at sønnen din blir syk :) TA DEN DU !

Maiken

01.11.2009 kl.13:47

det dør 1000-1500 personer av den årlige influensaen og hittil har det vel bare vært ca 13 dødsfall av svineinfluensaen. og disse personene har vært alvorlig kronisk syke fra før. I sverige har det vært 2 dødsfall, og i danmark har det vært ingen, det må jo si litt om helsetilstandene i Norge.

Vi er sykere enn nabolandene våre, kanskje vi blir friskere hvis vi drikker mere tran eller spiser mere fisk full av kvikksølv, pcb, dioksiner og flere titalls andre ukjente, farlige giftstoffer. Hvorfor blir nordmenn så syke når vi er de som drikker mest tran og spiser mest fisk som myndighetene og korrupte forskere mener er så sunt..?

kvikksølvet i en vaksine blir sprøyta rett inn i blodet, når det gjelder kvikksølv i maten går det gjennom et helt førdøyelses-system som kan klare å kvitte seg med noen giftstoffer. hvordan er egentlig langtidseffektene av å få sprøyta kvikksølv rett inn i blodet. ? hvor mange vet egentlig hvor skadelig kvikksølv er?? det er uhyre mye bissniss med vaksiner. det er mange som tjener seg feite på dumme nordmenn.

vi har et naturlig immunforsvar som skal ta seg av virus, bakterier osv..

Komentaren

01.11.2009 kl.16:56

Hei!!

Jeg har tatt den og jeg kjente nesten ikke noen ting og det er vel ikke noe kult å være syk...så bli sykere...veldig syk...sykere enn det....kjempe syk....utrolig syk.....eh...død

Jeg synes virkelig du burde ta den før viruset blir verre.Da er du iallefall ferdig med den!

Mirjam

01.11.2009 kl.20:52

Du burde ta den vaksinen! Selv om du er i risikogruppen eller ei. Om du tar vaksinen er det større sjans for at du ikke får svine influensa, og da slipper du å være en smittebærer. Alle burde ta vaksinen, for å beskytte de som er i risikogruppen.

charlotte

02.11.2009 kl.00:27

hei linni :D

jeg syns du skal ta den :D <3

Silje

02.11.2009 kl.10:59

Jeg har allerde fått svineinfluensan , jeg fikk den på fredag :( men jeg syntes du skal ta den så du ikke får den.

Marte

02.11.2009 kl.14:46

Du burde ta vaksinen, du som har liten unge og alt. :)

TJ

02.11.2009 kl.17:47

Hei Hei!

Jeg er ei jente på 12 år som nettop tok svineinfluensa vaksinen fordi jeg har astma, og jeg fikk bivirkninger i to dager og astma anfall og vondt i hodet, men bedre det enn å være syk av influensaen i mangen dager, eller kansje til og med dø.

Så jeg valgte og ta den, men nå er heldigvis bivirkningene over :)

Så jeg anbefaler det egentlig x)

Anna

02.11.2009 kl.19:19

Du bør absolutt ta vaksinen, jeg har svineinfluensa nå.

Det er helt forferdelig! :(

Spesielt når du har lille dennis også!

xxx

02.11.2009 kl.21:50

Nei, du bør ikke vaksinere deg, og i alle fall ikke Dennis når han blir gammel nok. Først satt de grensen nedad til 3 år, plutselig da det var så få som ville ta vaksinen, ble det 6 mnd. Nå er folk helt hysteriske, og når alle som vil har tatt den, blir det nok tvangsvaksinering på resten. Men enn så lenge, hold ut ;)

Sett deg inn i hva sprøyten inneholder, og hva kvikksølvet og alle de andre giftstoffene gjør med kroppen ....

Gurobrox.blogg.no

03.11.2009 kl.13:57

Jeg har svineinfluensa...det høres værre ut en va det er, men jeg sier ikke at det er en dans på roser frodet!

Å jeg vet at jeg ikke kommer til å dø!

janne

03.11.2009 kl.16:13

Det jeg syns en skal tenke på, er at de har jo stoppet den i flere land.(tyskland, usa, finland og sveits)

En annen ting er at denne SI er så ny. De har jo ikke rukket å teste vaksinen noe særlig, og jeg vil ikke være norges forsøkskanin.

Da kan de heller be folk holde seg hjemme i 10 dgr, slik at vi tar knekken på dette.

Mye mindre bieffekter av den måten;)

Kathrine

03.11.2009 kl.17:19

Det er noen få tilfeller hvor folk har dødd av svineinfluensaen iforhold til vanlig influensa, det nemlig ingen som sier at det faktisk er mellom 1000 og 1500 som dør av VANLIG influensa hvert eneste år. Jeg mener media har brakt opp dette til det ytterste som rett og slett bare har skremt folk og gjort de så redde som mulig. Alle går rundt og er hysteriske, akkurat som om dette er siste året mennesket kommer til å leve? Jeg kjenner også to stykker som har hatt denne influensaen, en har sterk astma og den andre diabetes, begge var syke i en uke og er helt friske igjen. Jeg er på en måte for vaksinen, for da er man 80% mer sikker på at man ikke blir smittet. Men på en annen måte mot vaksina, for det er ingen som vet senvirnkinene av den. Det er ingen som vet hvordan vi vil reagere på den om 10 år. Mener det er gjort alt for liten forskning på den vaksinen.

S O L V E I G

03.11.2009 kl.21:50

Når døde noen av vaksinen? Fler folk som kommenterer at folk har dødd av vaksinen! Da hadde vi nok fått hørt om det...

Du burde ta vaksinen, spesielt siden du har en liten baby som ikke burde utsettes for denne influensaen.

Mari

07.11.2009 kl.14:19

Jeg anbefaler egentlig å ta den, dersom du har en liten sønn. Men man kan jo bli syk av den, og at du får kjempevondt i armen, der du har tatt den. Jeg har ikke tatt den, men moren min har tatt den.

Men dette er ikke mitt valg, det er ditt :)

Besøke min blogg ?

06.12.2009 kl.20:37

Vi ble anbefalt på helsestasjonen og ta den, hendvend deg der og spør om råd!

Skriv en ny kommentarLinni Meister, Norway. A Norwegian blogger/model/tv-profil/designer with Sri Lankan roots. I have my own clothing line Be Fantastic - by Linni on lllusion.no.

Follow me here and on Instagram @meisterlinni

CONTACT: Linnimeister@gmail.com


KATEGORIER


ARKIV

Februar 2015. Januar 2015. Desember 2014. November 2014. Oktober 2014. September 2014. August 2014. Juli 2014. Juni 2014. Mai 2014. April 2014. Mars 2014. Februar 2014. Januar 2014. November 2013. Oktober 2013. September 2013. August 2013. Juli 2013. Juni 2013. Mai 2013. April 2013. Mars 2013. Februar 2013. Januar 2013. Desember 2012. November 2012. Oktober 2012. September 2012. August 2012. Juli 2012. Juni 2012. Mai 2012. April 2012. Mars 2012. Februar 2012. Januar 2012. Desember 2011. November 2011. Oktober 2011. September 2011. August 2011. Juli 2011. Juni 2011. Mai 2011. April 2011. Mars 2011. Februar 2011. Januar 2011. Desember 2010. November 2010. Oktober 2010. September 2010. August 2010. Juli 2010. Juni 2010. Mai 2010. April 2010. Mars 2010. Februar 2010. Januar 2010. Desember 2009. November 2009. Oktober 2009. September 2009. August 2009. Juli 2009. Juni 2009. Mai 2009. April 2009. Mars 2009. Februar 2009. Januar 2009. Desember 2008. November 2008. Oktober 2008. September 2008. August 2008. Juli 2008. Juni 2008. Mai 2008. April 2008. Mars 2008. Februar 2008. Januar 2008. Desember 2007. November 2007. Oktober 2007. September 2007. August 2007. Juli 2007. Juni 2007. Mai 2007. April 2007. Mars 2007. Februar 2007. Januar 2007. Desember 2006. November 2006. Oktober 2006.

REKLAME
DESIGN AV
ALBISS.BLOGG.NO


hits