Nå stoler jeg på deg Eirik Høitomt;-) (Norges beste kusk) Heia !

28.10.2009

DSC06150.JPG 

Elsker trav altså.
Var egentlig litt imot det før.. syntes så fryktelig synd på hestene som måtte løpe og slite,  for at folk skulle vinne penger, men da jeg gikk til  de forskjellige stallene, og så hvor godt de ble stelt med, og hvor godt de hadde det, forstod jeg at det ikke var synd på de. Tvert imot, de har det så godt atte. ;) HELDIGVIS!
Fikk og vite at alle hester elsker å løpe, de koser seg når de kjører løp, så da er det ikke noe stress å spille på de. ;)  
 
Gleder meg til vår hest-"NorgesMeister", begynner å løpe. ;)


Jannike

28.10.2009 kl.21:48

Eirik Høytomt er faren til en jeg har gått i klasse med i 4 år :)

Jannike

28.10.2009 kl.21:48

Eirik Høitomt er faren til en jeg har gått i klasse med i 4 år :)

sommerfugl

28.10.2009 kl.21:58

Er lille Dannis med på travbanen også?

Dere får nyte det mens han kan ligge å sove i bagen sin..... Etter det er det bare å holde seg heim på kveldstid ;P

Ingvild

28.10.2009 kl.22:10

hestene blir ødelagt når de traver i så fort tempo, det er ikke normalt for dem. så da er galoppløp bedre ;)

Alexandra

28.10.2009 kl.22:14

NorgesMeister? Det var kult... Når begynner den å gå løp?

Helle

28.10.2009 kl.22:46

Det er ikke alle hestene som har det bra. Desverre. Jeg kjenner en som kom på 3. plass i EM for noen år tilbake. De har det ikke så bra . : (

Christine

28.10.2009 kl.23:37

Har dere "No Mercy Simoni" også? Har sett at Bernhard står som medeier på den:)

28.10.2009 kl.23:46

Hvor står hesten deres oppstallet?:)

driver med trav selv:)

Marita

29.10.2009 kl.01:49

Trav er kjempegøy, både for kusk og hest:) du burde prøve å være kusk engang;)

KarinaEileeen

29.10.2009 kl.11:50

Har dere hest? ;o KUUULT!

e.m.

29.10.2009 kl.14:57

"Ingvild" har helt rett i hva hun skriver om hesters trav versus galopp-løping. Det kan selv en ikke-ekspert skjønne bare ved å se hester løpe i høyeste fart i fri tilstand; de traver ikke, men galopperer. Men om det er direkte farlig for en hest å trave i stor fart, er vel et åpent spørsmål. Hadde dette vært tilfelle, ville nok Dyrebeskyttelsen forlengst ha sørget for å få stanset denne sporten.

Og Dyrebeskyttelsen er en ganske så mektig instans, både her og ikke minst i USA.

Neste gang dere ser en film hvor dyr har betydelige roller, les rulletekstten på slutten av filmen hvor det alltid står skrevet: "Innspillingen av denne filmen ble overvåket av representanter fra Dyrevernet. Ingen dyr ble på noe vis skadet".

Trening av "Stunt-dyr" - i likhet med Stunt-menn/kvinner - er 'Big Business' for kloke folk som på et tidlig tidspunkt innså at her var det store penger å hente.

Det samme gjelder helt sikkert for travsport også. Trenerne vet utvilsomt hva de gjør.

Sist, men ikke minst må også tas i betraktning at en dyktig travhest er en stor økonomisk investering.

Man kjøper jo ikke en Lamborghini eller en tilsvarende bil, for straks å begynne og smadre den med ei slegge....

Josse

29.10.2009 kl.16:05

hestene begynner å bli ridd før de er sterke eller gamle nok , hele hesten blir ødelagt etter få år så blir de sendt til slakteren når de ikke er "bra" nok lenger og musklene er ødelagt=(

camilla

29.10.2009 kl.17:02

Traverne blir slitene, men de er vant med det :D, så du trenger ikke å være i mot det <3

30.10.2009 kl.09:09

for noe tull! jeg driver selv med 2 travhester, og de elsker å løpe på travbanen! og jeg pusher dem ALDRI til å løpe hvis de ikke vil! men du ser på hele hesten at de bare elsker å løpe travløp! når vi er på banen og trener så bare langer de helt ut! og er kjempe fornøyde og har det skikkelig bra etterpå! galopp derimot er virkelig ikke bra! hvorfor skal du slite ut hesten din mer enn nødvendig? galoppløp er noe jeg er imot!

30.10.2009 kl.09:18

og det med at noen hester blir ødelagt er jeg enig i, det er MANGE travtrenere som kjøper hester med bra stamme og tror at alt skal bli så bra, men så finner de ut at hesten ikke funker sånn de vil de skal, og da slakter de dem, det er synd, men sånn er noen mennesker, når de ser på en hest ser de en pengesekk full av penger og ikke en hest! men en ting er sikkert at jeg er veeeldig tålmodig med hestene mine, jeg sjekker alltid formen før jeg melder de på travløp, og den eine hoppa mi er nå snart 8 år, og ikke vunnet ei krone, pga masse skader og sykdom osv, og enda driver jeg med henne. jeg melder ingen av mine hester før jeg er sikker på at de er i form, jeg går over hele kroppen dems før jeg kjører, kjenner etter sår osv, og når jeg kommer inn igjen går jeg over en gang til! blir hestene mine i dårlig form så står de, den andre hoppa mi har tjent litt over 60.000 hun har 12 starter i år å 11 premier, men det siste løpet som var på bjerke så jeg at hun ikke var bra, og da har hun ikke gått travløp på 2 mnd snart, og nå begynner hun å bli i form igjen :)

Mari G

30.10.2009 kl.11:12

Hehe, mange uvitende om trav her. vær forsiktig med å uttale dere om dagens metoder og trening før dere har fakta på bordet og har besøkt en ordentlig travstall. Det er ikke naturlig for andre hester å trave så fort nei, men hos trav-rasene er travet fremavlet over mange mange år, og dermed er det den gangarten som falle dem mest naturlig i hurtigløping, også i det fri. Det kan man se når de løper på jordene. Dagens trenere er temmelig opplyst i hvordan bevare hestens helse og gi den et best mulig liv, og veldig mange fortsetter livet som hobbyhest og ridehest etter endt løpskarriere.

Flott at du liker trav, Linni, du får heie på hesten min :D

Hanne

31.10.2009 kl.11:42

dere som syntes synd på hester som er med i travløp bør gå på banen og i stallene og se selv..jeg driver med trav og det hestene elsker det er i løpe..de elsker og løpe i mot andre hester..å det er tull at de blir ødelaggte fordi de løper så fort at de begynner og galoppere de blir for over ivrige å da går i over i galopp..

p.s en ung hest bygnnes og trense som to årig og kan være med på noene få mønstrings løp..de begynner som regel som 3 åringe..lykke til...

Aleksandra Marielle

31.10.2009 kl.22:38

Det er absolutt ikke alle travhester som har det bra, du kan se elendighet i omtrent ALLE travstaller. Ta deg en tur på en ordentlig stall med ridehester, der er det hester som blir tatt godt vare på!:)

Marlene

01.11.2009 kl.20:08

at hestene blir avlivet er ikke så vondt. Da er de sikkret å ha det bra, tenk hvis man selger hesten til en eier som ikke kan ta vare på hesten ? dessuten er det mange travere, som blir solgt vidre som hobby/ride hest.. På travstallen vår, så står hestene ute i flokk hele dagen. På ridestaller, står de som regel ute i små trange paddocker, alene 2 timer om dagen.. hva er så ille med travstaller ? Har du sjekket at alle travstaller er like dårlig, at ingen blir tatt vare på der? Så klart er noen trav staller dårligere enn andre.. men sånn er det med ridestaller også.. har du egentlig peiling på hva du prater om i det hele tatt??

01.11.2009 kl.21:15

Til Aleksandra Marielle. En ridestall kan være enda verre en en travstall! Kommer helt ant på hvordan, men som i en rideskole finnes det mer ellendigheter en i en travstall. Hestene blir ikke tatt vare på? Travtrenere er kjempe nøye med hestene sine! Om de ikke har en frisk hest, kan den ikke starte løp, om vinner hvertfall ikke noen penger. Derfor forsøker alle å ha hetsen sin i så god stand som mulig. En frisk hest er en hest som kan tjene penger, rett og slett. Ofte er det også ikke deres egne hester de har på travstaller, så at hesten er frisk og ikke får noen skader er jo en selvfølge, om ikke må man jo betale penger tilbake til eieren. Så pass på når du sier at man finner elendighet i alle travstaller!

Ja, det er mange hetser som blir slakta uten grund. Jeg er aktivt med i trav milliøet, og ser ofte at folk som bare har hestene for penger. Uheldig vis for disse hestene det gjelder, men det er bare sånn det er! Ja hester blir slakta unødvendig, men det blir jo MANGE andre dyr også! Sånn er det bare, desverre. Og i løp kan hester falle, beina kan brekke og det oppstår skader med rygg, muskler osv. Men mener dere at det ikke er slik i andre sporter? Som sprang, hvor normalt er det og hoppe opp til 2m over et hinder? Skader ikke det på beina? Og i gallopp, er det mer naturlig og rase i full gallopp over en bane en og trave hurtig over en bane? Trav er en gangart hesten har fått, like naturlige begge to. Jeg er så lei av at alle folk skal rakke ned på travsporten fordi det ser ille ut. Men folk skal virkelig ikke dømme en sport før man vet hva den går ut på!

Bra Linni at du liker travsporten =)

02.11.2009 kl.12:45

jeg er enig med deg som la ut den kommentaren oppforbi:) travsport er kjempe gøy og holde på med..når hestene er ferdi med et løp så skritter vi de ned..så tar vi av alt utstyret de hadde på seg så dusjer vi de og tar på teppe og gir de masse godt... så travsporten er ikke verre en noen annen sport:) som f.eks. sprang der tar de bandasje på beinan til hesten så har de spiker eller noe spisst sånn at når hesten hopper over et hinder og vist de treffer pinnen så gjør det vondt i beinet til hesten fordi spikeren blir trykkt inn i beinet..jeg sier ikke at alle gjør det men noen...er ikke det mye verre???? tenk litt over det..

man kan jo si at all hestesport er dyreplageri?

03.11.2009 kl.13:23

Til alle fjortiss jenter som trur de har peiling på hest fordi de har gått på rideskole i noen år og leser wendy, eller hva enn nå de hestemagasinene heter i dag: Dere har faktisk ikke peil! Er dere klar over at hester på riderskoler lider hver dag fordi folk ikke skjønner språket dems? Kjenner dere hestene såpass godt at dere veit hvem som er sjef over hvem? Hvem som er lavest i rangstigen, og hvem som er på topp på rangstigen? Hva trur dere kommer til å skje hvis lederhesten kommer sist i rekka når dere rir, og den som er etterfølger kommer først? Da kan de begynne og krangle, og det oppstår en livstruende situasjon for de som sitter oppå. trur dere virkelig at hestene liker å gjøre det samme dag ut og dag inn? trur dere at hestene liker dere? hvorfor skulle de det? De er bare roboter uten egne tanker, for hester kan faktisk tenke! :O Prøv å ta en rideskolehest ( Eller en hvem som helst hest, egentlig ) som er helt jævli, ingen kan gjøre noe med den, og begynn med HorseManShip øvelser på den; Jeg kan love dere, hesten kommer til bli en helt annen! MEN for å bruke HMS må dere kunne hestens signaler og språk.. og det kan dere jo ikke, så da er dere tilbake til start, og det ender med at hesten blir avlivet fordi " Det er en problemhest" og mennesker trur de kan noe.. når vi ikke kan i det hele tatt.. Hilsen ei som mest sannsynlig kan mer en deg som leser dette :)

03.11.2009 kl.16:42

Hestene stortrives når de går løp. hadde de ikke trives med det så hadde de sakt i fra på sin måte;) som å bli sint på boks og i paddock, ikke gå frem på løp. =) Jeg driver ikke selv med trav, men den stallen jeg er på driver de med trav, sprang og dressur og kjenner veldig godt hun som eier stallen, etter hvert eneste løp de har vert på så får hesten hennes 2 poser med gullerøtter, MASSE stell, masage, og nå skal hun kjøpe solarium, så traverne der har det helt topp! Og husk at de er MYE mer utholdende enn oss, hadde ikke de hestene villet gå så hadde de solgt dem som fek.s tur hest. De stor trives med å få vise seg frem på banen ;)

Therese<3Saimon

03.11.2009 kl.18:55

Jeg driver oxo med trav, men jeg driver med ponnitrav da :D Har en gotlandsruss som jeg kjører løp med :) Det er skikkelig gøy og jeg har flere venner som driver med trav, har kanskje tenkt å skaffe stor hest en gang, men får se ;)

Gøy at du liker trav :D Tror jeg har sett deg på travbanen en gang ;)

♥Caroline

04.11.2009 kl.22:08

Du har veldig fin blogg, ta en tur innom min ? :)

Line

08.11.2009 kl.20:04

Jeg driver selv veldig aktivt med trav og kjører litt løp, trav er en herlig sport! :D Har ikke dere / Bernhard hest i trening hos Erik Korsvolla? Ingen tvil om at Eirik Høitomt er den beste!!

Helena

25.11.2009 kl.20:47

Så bra du også liker travsporten : D ! må bare understreke det mange sier her, dere som skriver dritt om travsporten og travhester, tror jeg virkelig bør ta seg en tur i en travstall :-) Jeg driver med trav, og kan bekrefte at på alle de stallene jeg har vært, får hestene kjempe god behandling ! Det gjør mine tre gull også. Blir spennede når du får hest i banen da, lykke til :-) !

Tina

24.02.2010 kl.23:07

Trener to travhester selv. De ELSKER og være på travbanen og springe.

Tangen Tim var for noen år siden en norgeskjent hest. Han ligger og bare daffer helt til siste liten, og da gir han alt han eier og har, pluss litt til. alt dette skjer helt automatisk. Mange sier at travere har mere skader enn en sprang/dressur hest. Men har snakket med sjefen litt om det. og han har bøyd opp en del hester. og sier at de har like mye skader, men man ser det bedre på travere. Travere er helt utrolige egentli. Mange av dem er alt for konkuranse fikserte og SKAL vinne ^^,

Skriv en ny kommentarLinni Meister, Norway. A Norwegian blogger/model/tv-profil/designer with Sri Lankan roots. I have my own clothing line Be Fantastic - by Linni on lllusion.no.

Follow me here and on Instagram @meisterlinni

CONTACT: Linnimeister@gmail.com


KATEGORIER


ARKIV

Februar 2015. Januar 2015. Desember 2014. November 2014. Oktober 2014. September 2014. August 2014. Juli 2014. Juni 2014. Mai 2014. April 2014. Mars 2014. Februar 2014. Januar 2014. November 2013. Oktober 2013. September 2013. August 2013. Juli 2013. Juni 2013. Mai 2013. April 2013. Mars 2013. Februar 2013. Januar 2013. Desember 2012. November 2012. Oktober 2012. September 2012. August 2012. Juli 2012. Juni 2012. Mai 2012. April 2012. Mars 2012. Februar 2012. Januar 2012. Desember 2011. November 2011. Oktober 2011. September 2011. August 2011. Juli 2011. Juni 2011. Mai 2011. April 2011. Mars 2011. Februar 2011. Januar 2011. Desember 2010. November 2010. Oktober 2010. September 2010. August 2010. Juli 2010. Juni 2010. Mai 2010. April 2010. Mars 2010. Februar 2010. Januar 2010. Desember 2009. November 2009. Oktober 2009. September 2009. August 2009. Juli 2009. Juni 2009. Mai 2009. April 2009. Mars 2009. Februar 2009. Januar 2009. Desember 2008. November 2008. Oktober 2008. September 2008. August 2008. Juli 2008. Juni 2008. Mai 2008. April 2008. Mars 2008. Februar 2008. Januar 2008. Desember 2007. November 2007. Oktober 2007. September 2007. August 2007. Juli 2007. Juni 2007. Mai 2007. April 2007. Mars 2007. Februar 2007. Januar 2007. Desember 2006. November 2006. Oktober 2006.

REKLAME
DESIGN AV
ALBISS.BLOGG.NO


hits